Társadalmi felelősségvállalás 4.

Szelektív hulladék gyűjtés és szemétszedés az intézmény területén valamint Bodrogkeresztúr településen.

A szelektív hulladékgyűjtés rendkívül fontos mindennapi életünkben. Egyrészt, ha megvalósítjuk a különgyűjtést, értékes nyersanyagokat juttatunk vissza a körforgásba. A másik még fontosabb hatása: Földünk “életben tartása”. Nem utolsó sorban a természetvédelem településünkön, az élőlények, természetes életközösségek, élőhelyek a természetes és természetközeli területek, valamint a természeti táj megőrzésére hivatott társadalmi tevékenység tudatosítása a fiatalokban. Hiszen a Bodrog partja gazdag és különleges növény-és állatvilágát tekintve.

Definíció: A szelektív hulladékgyűjtés a hulladékok anyagfajta szerinti elkülönített gyűjtését jelenti.

Egy előadás keretében a helyi, szűkebb otthonunk értékeivel érvelve a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívtuk fel a figyelmet. A háztartásokban különféle termékek és csomagolásaik válnak hulladékká, ezek jó része alkalmas hasznosításra, így különgyűjtésükkel lehetővé tesszük azok ismételt feldolgozását. A legnagyobb mennyiséget az élelmiszerek és a fogyasztási cikkek csomagolóanyagai (műanyag, fém, nejlon, stb.), a cigarettacsikkek, a papír teszik ki. Ezeket nem az út mentén, folyóparton, fás ligetekben kell el/kidobálni, hiszen helyileg megoldott a szelektív hulladékszállítás, de köztereken is találunk erre alkalmas kukákat.

Ennek bizonyítására végigmentünk a gáton, megkerestük a településen található szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, és egyúttal beledobáltuk az út közben összegyűjtött szemeteket.

2019. 05.05.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.