Heti foglalkozások 4.

Tematikus foglalkozások/Dr. Pulinkáné Balázs Mariann

A tematikus foglalkozások témája: Önismeret mélyítés

  • Érdeklődésem típusa (módszeres, tárgyias, irányító, szociális újító)

Fejlődött a csoporttagok önismerete, megismerik képességeiket, készségeiket, képet kapnak fő érdeklődési irányukról. Erősödik a motiváltságuk és önbizalmuk.

Angol nyelvi foglalkozások/Bendéné Erdei Emőke

  • A csatlakozó tagállamok

A témakörök megismerése előtt, a gyerekekkel megismertettem az alapvető földrajzi fogalmakat, történelmi előzményeket magyarul ill. angolul. Játékos interaktív módon folytak a foglalkozások, a számítástechnika terem eszközeit használtuk (interaktív tábla, laptop, számítógép) a Google Eart program segítségével jutottunk el az Unió országaiba. Memória játék formájában és TOTO-val mélyítettük a fogalmakat és az új szavakat.

Német nyelvi foglalkozások/Illésné Sipeki Margit

  1. Számok: 0-100-ig

Tantárgyi fejlesztő foglalkozások/Baloghné Berkó Margit

Beszorítós-bekerítős

  • Malacfogó (Neutron)
  • Sakkvariánsok

A táblás játékoknak a matematikával való szoros kapcsolata nyilvánvaló, hiszen ez a sajátos ismeretszerzési módszer logikus gondolkodásra, következtetésre nevel. A matematikatanítás célja és feladata a tanulók önálló, rendszerezett, logikus gondolkodásának kialakítása, annak megtanítása, hogy a helyes következtetés menetében a premisszák igazsága szükségszerűen maga után vonja a konklúzió igazságát, azaz, lehetetlen olyan szituáció, amelyben a premisszák igazak, a konklúzió pedig téves. Mindezt az a folyamat biztosítja, amelynek során fokozatosan kiépítjük a matematika belső struktúráját fogalmak, axiómák, tételek, bizonyítások elsajátításán keresztül, a tanultakat pedig változatos területeken alkalmazzuk. A logika feladata azon feltételek tisztázása, amelyek a helyes következtetés szabatos megfogalmazásához szükségesek, azon eszközök megadása, amelyek segítségével ellenőrizhetőek, hogy a következtetések valóban helyesek-e. A diszkussziós képesség fejlesztésével, a többféle megoldás keresésével, megtalálásával és megbeszélésével a logikus gondolkodást fejlesztjük, amely a problémamegoldásban, az algoritmikus eljárások során és az alkalmazásokban egyaránt lényeges.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.